...from the pit!

Szeretjük a zenét. A kiforrott, érett kemény zenét meg még jobban is. Műkedvelők vagyunk, akik ugyan zenélgetnek/zenélgettek, de annyira szeretjük megélni a különféle impulzusokat, hogy elkezdtük rögzíteni ezeket a zenei behatásokat a közös sörözéseken kívül is. Van köztünk zsurnaliszta, sokat próbált blogger, és lelkes amatőr egyaránt. Nagyra értékeljük, ha valaki elhivatott, szorgalmas, ráadásul tehetséges zenész is. Van, hogy működik, de van hogy ez mind kevés. Nem hatlövetű megmondóemberek akarunk lenni, akik ítélkeznek. Ám annyira sokféle minőségű és stílusú zene közül választhatunk már, annyira sokszínű akár csak a hazai felhozatal is, hogy úgy döntöttük, kendőzetlenül leírjuk, miről mit gondolunk, miközben látjuk, halljuk, amikor koncertre megyünk, posztolják a pofánkba heti szinten újra meg újra stb. Mindezt pártatlanul, elfogulatlanul, a legjobb szándékkal. Ha nem tetszik, kommentelsz, nem olvasod.

Friss topikok

  • Julian P.: Gergő! Mondtam már, hogy úgy írsz a koncertekről, mint ha egy pohár bort kóstolgatnál? Jó lesz ez!... (2014.04.10. 19:22) Grizzly koncert – Showbarlang

Apey and the Pea/Nazareth videoklip

2014.05.02. 20:51 demisec

Pár héttel ezelőtt mutatták be a Robotban a hazai metalreménység, az Apey and the Pea brigádjának új videoklipjét, mely az ugyancsak sokat magasztalt, nagy sikerű Devils Nectar (2013) lemezük nyitódalára készült. Talán nem mondok újat azzal, hogy Api a honi metálszíntér talán legizgalmasabb orgánumú frontembere, hangja. A lemezzel való ismerkedés közben egyértelművé vált rögvest az is, hogy a Nazareth bravúros felütése a debütáló nagylemeznek. Súlyos riffek, izgalmas ritmikai megoldások, szőröstökű ének, dögös stenk ragad minket magával elejétől a végéig. Prémium stoner szarság egy mokkáskanálnyi déli terrorral. A dalstruktúra ugyanúgy hibátlan, egyre keményedő groove-os riffek táplálják a kérlelhetetlen világégést. És itt a boszorkányégetést is. (Feloldozás vagy rezignáltság pedig el is marad...ami dramaturgiailag érzésem szerint meghatározó a dalban.)

A dalhoz készült videó ütősnek szánt sztorija itt-ott kissé erőltetett, bárgyú és gyermekded, de elsőre elférnek az esetlen apróságok. Meg ez aztán a legkevésbé a zenészek hibája. A srácok csűrik, püfölik, vicsorítanak, izzadnak, ujjatlanban, sapkában, morcosan, ahogy a koncerten is szokták. Több se kell a gonosz és számító boszorkának: megelevenedik és szeretné a három úriembert, magának. Nem jön össze. Fölrepül az égbe és ott élve elhamvasztják, zenével, gitárral, dobbal. Vagy ilyesmi. Eszméletlen sztori. Nézzétek meg jól!

Úgyhogy nem a történet viszi a klipet, hanem az elementáris erő, ahogy a három srác valami újat hozott Magyarországra a zenével, az attitűddel, az energiákkal, ami a Nazarethben is testet ölt. Intelligens metál. Lehet rá bólogatni.

Dal: 7
Videó: 5

A bejegyzés trackback címe:

https://thepit.blog.hu/api/trackback/id/tr616109076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása