...from the pit!

Szeretjük a zenét. A kiforrott, érett kemény zenét meg még jobban is. Műkedvelők vagyunk, akik ugyan zenélgetnek/zenélgettek, de annyira szeretjük megélni a különféle impulzusokat, hogy elkezdtük rögzíteni ezeket a zenei behatásokat a közös sörözéseken kívül is. Van köztünk zsurnaliszta, sokat próbált blogger, és lelkes amatőr egyaránt. Nagyra értékeljük, ha valaki elhivatott, szorgalmas, ráadásul tehetséges zenész is. Van, hogy működik, de van hogy ez mind kevés. Nem hatlövetű megmondóemberek akarunk lenni, akik ítélkeznek. Ám annyira sokféle minőségű és stílusú zene közül választhatunk már, annyira sokszínű akár csak a hazai felhozatal is, hogy úgy döntöttük, kendőzetlenül leírjuk, miről mit gondolunk, miközben látjuk, halljuk, amikor koncertre megyünk, posztolják a pofánkba heti szinten újra meg újra stb. Mindezt pártatlanul, elfogulatlanul, a legjobb szándékkal. Ha nem tetszik, kommentelsz, nem olvasod.

Friss topikok

  • Julian P.: Gergő! Mondtam már, hogy úgy írsz a koncertekről, mint ha egy pohár bort kóstolgatnál? Jó lesz ez!... (2014.04.10. 19:22) Grizzly koncert – Showbarlang

Grizzly koncert – Showbarlang

2014.04.08. 10:12 demisec

Nem ismertem korábban a Grizzlyt, de mivel csípem a medvéket is és szerintem is nehézsúlyú metált hallgat az összes, ezért régóta kíváncsi voltam rájuk. Mázsás zenét vártam, már csak Knapp Oszkár figurája miatt is. Őt már az Insane-ből, Wrong Side of the Wallból ismerhetitek. Játszottak már Apey-ék előtt is, pár hete pedig a vágóhídon léptek színpadra a Neck Sprain nyaktörő születésnapján.

Ami elsőre szembetűnő volt, hogy a srácok nem valami kapkodós elmebetegek. Még Oszit se láttam színpadon ennyire belassulva. Nyilván a zene sajátos életérzéséből is fakad ez, de biztos tudják ezek finom úriemberek a módját, hogy lehet erre diszkréten rásegíteni. Nézzük, mit mutattak! - Stoner, belső Amerika, kockás ing, szakáll, szőrzet mindenütt. Blues, metal és tökös stonerség árad a muzsikából. A két gitáros remek összjátékot hoz, ízes témákkal, heréből. De tényleg. Adrián (Nyíregyháza) régóta csörömpöl már, tudom, hogy igényes a hangzásra, részletekre, pálinkára stb. A bőgős gyerekkel sincs gond. De a dobos vajon mit szeretne kihozni ebből/magából? Simán belealudtam a játékába, de szerintem néha ő maga is. Már a behangolásnál látszott, hogy egy-két plusz óra elférne mögé. Mindegy, nem akarom bántani tényleg, de annyira rendben lenne az egész zene, annyira elmenne a produkció külföldön is, ha a dob kevésbé lenne kínos.

Semmi újat nem mutat amúgy a Grizzly. Hozza a Clutch-os, Kyussos hangulatot, hangzatokat. A Kettőnégy életmű díjas Knapp Oszkárról még nem is beszéltem. Persze, hogy ő itt a domináns mocsári medve: pofátlan és mélyről felszakadó attitűddel, izgalmas hangulati váltásokkal, korábbi zenekarai után merőben más életközösségben látjuk, de mégis működik és rengeteg súlyt tesz hozzá a Grizzly stílusához. Pár éve vannak csak jelen, de magabiztos színfoltnak tűnnek, csak legyen kőkemény alja a zenének. Ahhoz dob tekintetében több kell. Küldeném minden kamionos és favágó ismerősömnek a Sziklás-hegységbe.

Koncert: 5

A bejegyzés trackback címe:

https://thepit.blog.hu/api/trackback/id/tr335985452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julian P. 2014.04.10. 19:22:58

Gergő! Mondtam már, hogy úgy írsz a koncertekről, mint ha egy pohár bort kóstolgatnál? Jó lesz ez! :)
süti beállítások módosítása